Events

Nieuwsbrief

Inloggen

a

Menu

Training HIK in vogelvlucht (zorgverzekeraars)

15feb09:4516:00Training HIK in vogelvlucht (zorgverzekeraars)Training HIK in vogelvlucht

Details event

De “Training HIK in vogelvlucht” is bedoeld voor medewerkers van zorgverzekeraars die betrokken zijn bij het Indicatieproces Kindzorg.

 

De “Training HIK in vogelvlucht” gaat over het inventariseren, indiceren en organiseren van de zorg in de eigen leefomgeving voor kinderen van 0-18 jaar voor de zorgverzekeringswet. De “Training HIK in vogelvlucht” is een afgeleide van de Training HIK voor kinderverpleegkundigen en gericht op medewerkers van zorgverzekeraars. In deze training wordt u meegenomen in het Indicatieproces Kindzorg, de veel voorkomende begrippen en de tools die in dit proces worden ingezet. Dit zal bijdragen aan het beter kunnen beoordelen van zorgplannen en indicaties van kinderen die zorg nodig hebben in de eigen leefomgeving en het versterken van de samenwerking in het werkveld.

 

Achtergrond Training:
Alle kinderen hebben recht op de juiste zorg. Medische Kindzorg Samenwerking (MKS) maakt integrale kindzorg mogelijk, door het kind centraal te stellen en het gezin de regie te geven. MKS is dé werkwijze voor het inventariseren, indiceren, organiseren en uitvoeren van alle zorg aan kinderen in de eigen leefomgeving. Deze werkwijze leidt tot integrale zorg en de juiste zorg op de juiste plek. Alle kinderverpleegkundige zorg in de eigen leefomgeving begint met een inventarisatie van zorgvraag en hulpbehoefte, het verbetertraject organisatie kindzorg is dan ook veel breder dan alleen het indiceren van kinderverpleegkundige zorg. Kinderverpleegkundigen zijn met elkaar een verbetertraject aangegaan om toe te werken naar eenduidigheid bij de inventarisatie, indicatie en organisatie van kinderverpleegkundige zorg in de eigen leefomgeving voor de Zorgverzekeringswet. Onderdeel van dit traject, waarin MKS de rode draad is, zijn:

  • Handreiking Indicatieproces Kindzorg (HIK)
  • Toolbox HIK
  • Training HIK: “Inventariseren, indiceren en organiseren van de zorg in de eigen leefomgeving voor kinderen van 0-18 jaar voor de zorgverzekeringswet”
  • Expertgroep Indicatieproces Kindzorg
  • Intervisie Indicatieproces Kindzorg

Datum:
woensdag 15-02-2023

Tijd:
10.00 uur tot 16.00 uur (inloop vanaf 09.45)

Locatie:
Domus Medica, Mercatorlaan 1200, 3528 BL Utrecht

Kosten:
210 Euro (inclusief koffie, thee en lunch)

 

Tijdstip

(Woensdag) 09:45 - 16:00

Locatie

Domus Medica

Mercatorlaan 1200, 3528 BL Utrecht

Tickets bestellen

Voor dit event kunnen er geen tickets meer worden besteld