Events

Nieuwsbrief

Inloggen

a

Menu

Dag van de Kinderverpleegkundige

voor iedereen die is betrokken bij de medische kindzorg

Donderdag 20 maart 2025 13:30-20:00 uur!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Yes! 5 jaar Kinderverpleegkunde.nl! Dat verdient een feestje!

Samen met iedereen die betrokken is bij de medische kindzorg gaan wij deze mijlpaal vieren. (Niet alleen voor Kinderverpleegkundigen dus ;))

Wat gaan we doen?

Ons prachtige vak in de schijnwerpers zetten…
…de pareltjes in ons vak zichtbaar maken…
…je krijgt handvatten om je vak nog mooier te maken..
.. en om meer werkplezier te ervaren..
.. ook tijdens het multidisciplinair werken

Mis het niet!

185,-

Ticket voor niet-leden

Ook als je geen lid bent van onze beroepsvereniging kan je je aanmelden voor dit evenement, van harte welkom!

Het evenement is voor iedereen die te maken heeft met de medische kindzorg, dus niet alleen voor kinderverpleegkundigen. 

155,-

Ticket voor leden

Als lid krijg je een mooie korting! Ben je nog geen lid dan is het misschien voor jou wel handig om lid te worden voordat je je ticket besteld! Lid worden doe je hier. 

Vergeet niet in te loggen om de ledenprijs te zien 🙂 

13:30-20:00 uur

Inloop & opening

We ontvangen je met koffie/thee en samen openen we deze dag en vieren we 5 jaar Kinderverpleegkunde.nl

Vuur maken met Harry Sonnenschein

Onze dagvoorzitter Harry Sonnenschein start deze dag met een ludieke check-in, is jouw vuurtje al aan?

Dromenbox - Indya Duivenbode

Indya Duivenbode neemt je mee in hoe jij je dromen in de medische kindzorg kan waarmaken. Wat heb je daarvoor nodig? Wat komt er op je pad?

2 x ronde Inspiratiesessies

Twee rondes:

  • Agressie in de zorg -Caroline Koetsenruijter
  • Traumavrije zorg & procedureel comfort- Sharron van den Berg
  • Hoe pak je zorgdromen vast – Indya Duivenbode
  • Hoe zorg ik goed voor mezelf en daarmee voor de ander? – Anneke Verbeek
  • En er komt er nog eentje bij! Stay tuned!
Improvisatie theater

Zie jouw ervaring terug in het theater door deze te delen met het theatergezelschap, een verfrissend perspectief!

Festivalplein & streetfood diner

Maak een rondje op ons festivalplein, ontmoet onze sponsors &partners en sluit de avond af met een heerlijk streetfood diner in festivalsfeer.

Afsluiting

Afsluitend netwerken, een drankje en misschien een dansje en.. een verrassing!

Dag van de Kinderverpleegkundige

Sprekers

Sharron van den Berg

Verpleegkundig specialiost OLVG, Facultylid van PROSA-kenniscentrum

Sharron van den Berg geeft inspiratiesessies over het verrrijken van je werk als kinderverpleegkundige door het streven naar procedureel comfort en je rol daarin als kinderverpleegkundige.

Sharron van den Berg heeft onlangs als eerste verpleegkundige ooit de Dr. Keeman publicatieprijs gewonnen met haar artikel over de inzet van VR bij prikangst.

Wil je Sharron van den Berg al eerder zien? Ga dan naar PROSA 2024 (Third European Conference on Pediatric Procedural Sedation and Analgesia (PSA)) op 12 & 13 september 2024.

Caroline Koetsenruijter

Agressie- en conflictexpert

Instituut KCB – Koetsenruijter Conflictmanagement & Bemiddeling 

Caroline Koetsenruijter, auteur van de bestsellers ‘Jij moet je bek houden! Omgaan met boze burgers, ouders, klanten en patiënten’, Het Agressieparadijs’ en ‘Giftig gedoe op de werkplek’ neemt tijdens de inspiratiesessies die ze geeft de kinderverpleegkundigen mee in alles wat ze écht moeten weten over agressie.

Stop Agressie Samen: dat vraagt om bewustwording, handelen ter preventie en het minimaliseren van de impact van agressie. Geen sinecure en alleen het trainen van medewerkers is onvoldoende want wie vertoont leiderschap onder hoogspanning, hoe geef je opvang en nazorg en wie reageert altijd binnen 48 uur naar de agressor om de norm te herstellen dat agressie onacceptabel is?

Reken niet op een saaie lezing maar op veel praktijkvoorbeelden, her en der een vrolijke noot en tips. Educate, entertain en empower staan centraal!

Anneke Verbeek

Hoe zorg je voor balans in je leven? Hoe herken je de signalen van disbalans? En hoe combineer je werk met privé, terwijl je ook tijd maakt voor wat je écht leuk vindt?

Tijdens de Dag van de Kinderverpleegkundige geef ik een inspiratiesessie over dit thema: “Hoe zorg ik goed voor mezelf en daarmee voor de ander?”. Je leert je eigen signalen van disbalans herkennen, krijgt input voor jouw ideale week en krijgt tools om jouw balans te vinden én houden. 

Naast ondernemer ben ik moeder van twee kinderen en echtgenote. Ik hou van een druk en afwisselend leven. Met mijn inspiratiesessie wil ik laten zien hoe je ontspannen en bewust kunt omgaan met de dingen die op je afkomen. Zodat jouw werk niet alleen productief, maar ook plezierig blijft. Het begint met overzicht en balans, zodat we met energie aan de slag kunnen.

Indya Duivenbode

Gezondheidseconoom, spreker en ondernemer @ Zorgdromers 

Indya zei 4 jaar geleden haar veelbelovende consultancybaan op om van haar LinkedIngroep een bedrijf te maken. Ondertussen is het uitgegroeid tot Zorgdromers: de plek die zorgprofessionals helpt om hun dromen waar te maken. De ‘wat’ (de droom zelf) is vaak wel duidelijk, maar ‘hoe’ je daar komt is een heel ander verhaal. Zonde! Dus daar helpt Indya je mee. Vanuit haar kennis van het zorgstelsel (aan welke knoppen kan je draaien?), ervaring met veranderkunde (hoe krijg je anderen mee?) en haar obsessie met zelfontwikkeling (hoe doe en durf ik dit allemaal?) leert ze je alles om jouw droom waar te maken.

Indya zorgt er tijdens deze dag voor dat jij (weer) durft te dromen. Dat je kriebels in je buik voelt van zowel enthousiasme als spanning wanneer je denkt aan jouw zorgdroom. Dat je geïnspireerd raakt door de dromen van anderen en gelooft dat ook jouw droom er mag zijn. En het blijft niet bij inspiratie. Tijdens de sessies krijg je handige tips die je direct kan toepassen, zodat je de eerste stappen naar het waarmaken van jouw zorgdroom gelijk zet.

Harry Sonnenschein

Verpleegkundige (niet praktiserend), professioneel fikkiestoker, leiderschapscoach en programma directeur Nieuw Verpleegkundig Leiderschap bij Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

Harry is zijn hele leven al bevlogen door vuur. Als jong kind stookte hij al zoveel mogelijk een fik. Na zijn opleiding tot verpleegkundige heeft hij diverse opleidingen gevolgd om er zijn beroep van te maken. Momenteel werkt hij in diverse rollen met het innerlijk vuur van zorgprofessionals en zorgorganisaties.

Tijdens de Dag van de Kinderverpleegkundige is hij onze ‘vurige’ dagvoorzitter en plenaire spreker!

Tickets

Kom ook naar de Dag van de Kinderverpleegkundige!

Neem je collega mee, die toffe samenwerkingspartner of kom alleen en ontmoet andere professionals uit de medische kindzorg. Dit inspirerende event wil je niet missen!

Contact

Heb je vragen of wil je als sponsor aanwezig zijn bij dit event? Neem contact op met ons!

[email protected] 

4 + 3 =